dimarts, 4 de febrer de 2014

Teler de cartró

Estic especialment orgullosa del meu article d'aquesta quinzena al Reusdiari, bé, més que de l'article del que hi explico. A l'escola enguany, com que faig reducció de jornada i no volia tenir la responsabilitat d'una tutoria, m'encarrego de l'alternativa a la religió (l'ètica de tota la vida), la matèria més maria de totes! No s'avalua i no té programació...Molts en diuen l'hora de res. Un disbarat, vaja
Per fer alguna cosa de profit, em va semblar bona idea ensenyar a teixir als meus alumnes.  Vam començar amb els dits, però era una mica incòmode, més que res perquè la mà queda ocupada i no es pot fer gaire cosa més fins que acabes la feina:
Vaig pensar que havia de trobar una manera de teixir amb el mateix sistema però sense haver d'hipotecar la mà. I va ser com em vaig inventar el teler de cartró: un cartronet, uns quants pals de gelat, cola blancal, fulls de colors i una mica de washi tape per fer-lo ben bonic (van quedar parats amb el celo japonès!)
 Els més grans van practicar mates i dibuix lineal fent els seus càlculs per a què els pals quedessin equidistants i ben col·locats.
 De seguida es van motivar quan van veure que pel darrere del seu teler en sortia una peça teixida: És la torre Eiffel! deien.
I així ha estat com he creat petits monstres de teixir a l'escola, de debò que ha causat furor.
Si voleu veure com es fa servir, llegiu l'article del diari on he preparat el tutorial del teler de cartró. 

Si arribeu al final descobrireu quin és el nostre objectiu! 
jjjjj

4 comentaris:

Laia ha dit...

Molt bona idea, si senyora :-)

Alhana ha dit...

Quina idea més bona! Jo recorde haver fet uns tricotins amb el cartró del paper higiènic, també era molt divertit.

Bordando mí vida ha dit...

Genial,una idea muy fácil y util
saludos

TXELL ha dit...

jaja ets una crack!! Quina idea més bona; has revolucionat i enganxetat l'escola; una guerrilla escolar!! ;-o)