divendres, 8 de febrer del 2013

Res a veure

Com diu el títol, avui un post que no té res a veure amb les agulles, potser d'aquesta manera també actualitzo més sovint.

Que de què parlo oi? Doncs del documental El plat o la vida, un reportatge sobre els menjadors escolars i la seva més que dubtosa qualitat. No sé com va fer cap al meu ordinador i després de veure'l em veig obligada a explicar-vos-ho i pensar que les coses poden canviar. dura 1 hora aproximadament (ho sé, massa llarg, però val la pena, de debò, encara que sigui, mireu-lo a estonetes).
Sóc mestra i mare, i sincerament mai m'havia preocupat massa per l'alimentació: simplement menjar equilibrat, no gaires porqueries i au! (inclús me'n fotia una mica dels "biopijos" i els seus menjars ecològics....)
Però ara que la Laia es queda a dinar a l'escola i veig el tipus de catering que li donen...m'esgarrifo! I em començo a plantejar moltes coses.
De moment ja m'he posat en contacte amb l'Amipa del cole i els he enviat l'enllaç. També he parlat amb la direcció del meu centre (estem fent obres per tenir cuina pròpia i sembla que té números per ser ecològica!).
I jo que em quedava tan tranquil-la penjant a la nevera el menú mensual del menjador, supervisat per una nutricionista i amb fruita per postre cada dia! brrrrrrrr! Com ens enreden...
Els pares paguem el menjador i per tant tenim tot el dret a exigir una alimentació de qualitat pels nens, és qüestió de reclamar perquè aquestes empreses no només es dediquin a omplir panxes.
Bon profit!

6 comentaris:

Apanona ha dit...

Cert! La dietista de ma filla gran quan va veure el menú es va posar les mans al cap! Les indicacions de les quantitats inicialment les revisa un bon dietista, però després els càterings acaben fent el que volen...una pena!

I SI! L'alimentació és suuuuper important i de vegades per comoditat o per desconeixement triem opcions que ens perjudiquen, sobretot els més petits!

Anna MP ha dit...

Ostres me'l miraré perque el meu fill de 5 anys es queda a dinar a l'escola i llar d'infants desde que te 16 setmanes per raons laborals dels seus pares, però a vegades m'esgarrifo de què menja!!!!
Quan tingui una estono prometo veure'l!!!

Ja m'agradaria a mi que a l'escola féssin cuina pròpia i si fos ecològica molt millor!!!

Moltes gràcies per compartir-ho!

Anna

cristina ha dit...

Brutal... quin gran reportatge!!! El penso reenviar a tots els meus contactes! Gràcies per compartir-lo!

ginesta ha dit...

He vist el documental, molt interessant! A veure si poden fer una cuina així a l'escola de la Laia!

Cristina ha dit...

Parlan de menjadors escolar, els de la nostre escola té cuina pròpia. és una escola petita de unes 180 famílies i 200 i escaig alumnes. En estar gestionat des de l'ampa he vist d'aprop el servei que s'ofereix i no té res a veure amb tot això! us ho aseguro!

Ecosabors ha dit...

Bona tarda! Em dic Guillem Ribas i em dedico a la gestió de Menjadors Escolars Ecològics! Si voleu informació del que fem i com ho fem no dubteu en visitar la nostra pàgina www.ecosabors.com i contactar amb nosaltres.

Us animo de totes maneres a lluitar per una alimentació de qualitat a l'escola.

Salut!